“Met Grub verloopt voldoen aan de Wwft centraal, gestructureerd en aantoonbaar.”

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

“Je moet het zo zien: omdat ik mijn klanten al zo lang ken, hen bijsta en hen vertrouw, ben ik verplicht aan hen om Wwft-beslissingen te objectiveren en goed te documenteren. Zodat ik aan derden kan laten zien dat alles ordentelijk verloopt. Dat is juist ook ten faveure van mijn klanten. En daarnaast, wees eerlijk, tuurlijk kun je ook blinde vlekken krijgen als je zulke lange relaties met je klanten hebt. En het is heel simpel: voldoen aan de Wwft is gewoon een wettelijke verplichting.”

Het wordt door veel accountants wel als een zeer lastige verplichting gezien.

“Ja, de kluwen aan regels is enigszins ondoorzichtig, en daardoor wordt met name het zichtbaar en goed documenteren van al je beslissingen lastig, vanaf de binnenkomst van een klant en gedurende de hele klantrelatie. Er zijn vrij veel valkuilen.”

Daarom Grub?

“Ja. Hiervoor werkte ik met Afas en met Caseware, maar dat werkte niet voldoende gestructureerd, en ik miste het totaaloverzicht. Bovendien kon ik geen gegevens ophalen, en was er geen check op openbare informatie. Allemaal dingen die Grub wel standaard heeft geïntegreerd.

Het mooie van Grub is dat je precies weet waar je aan moet voldoen, dat ’t je helpt en makkelijk maakt om het goed te doen, en dat je dus zichtbaar maakt dat je het goed doet. Met Grub verloopt voldoen aan de Wwft centraal, gestructureerd en aantoonbaar.”

Wwft volledigheid checklist

Plus binnenkort de release van Monitoring?

“Ja dat is ook 1 van de redenen waarom ik ben overgestapt: het kunnen monitoren van klanten, zonder dat je zelf continu onderzoek moet doen. Gaat heel veel tijd en zorgen schelen.”

Een accountant zei ons: ‘Gezien onze poortwachtersrol zou elk fatsoenlijk kantoor Grub moeten gebruiken.’
“Mooi gezegd, maar dat is wel wat pretentieus.”

Maar Grub zorgt er wel voor dat je met een gerust hart kan zeggen: laat de toezichthouder maar komen?
“Ja absoluut! Maar ik heb overigens liever dat ze wegblijven.”

logo_footer