Ons verhaal.

Ons verhaal

Het grotere goed dienen.

ComplianceWise is, zoals de naam al zegt, een bedrijf dat banken en financiële instellingen wil helpen om eenvoudig en aantoonbaar aan de complianceregels te voldoen. Was het toen niet zo gemakkelijk? Nee, het was bijna onmogelijk.

Christiaan Dappers, oprichter en CEO van ComplianceWise, werkte ooit bij een Trustkantoor, en vanuit de overheid en de toezichthouder kwamen er steeds meer wetten en verplichtingen op het gebied van compliance. Zo veel en zo ingewikkeld dat het buitengewoon moeilijk was om eraan te voldoen.

En er was nog één ding: tijdens zijn reizen over de wereld zag hij wat corruptie, witwassen van geld en fraude deden met sommige landen die hij bezocht. Het was zo diep verweven met regeringen en bedrijven dat burgers er moedeloos van werden. Het leidde tot faillissementen (in sommige gevallen van een heel land), maar ook tot een totaal gebrek aan vertrouwen van de burgers in de overheid, in de financiële instellingen en in het ethisch functioneren van de samenleving als geheel.

ComplianceWise om financiële instellingen te helpen

De som van deze ervaringen deed Christiaan besluiten om ComplianceWise op te richten: een bedrijf dat moet bijdragen aan een ethische samenleving en aan het ethisch functioneren van bedrijven en instellingen. Hoe? Door ‘compliant en compliant worden’ voor deze bedrijven haalbaar te maken, door het naleven van de complianceregels makkelijker te maken, en hiermee deze bedrijven een ‘license to operate’ te verlenen.

Nu, zeven jaar later hebben we kantoren in Amsterdam en Luxemburg, zijn we actief in 15 landen, bedienen we meer dan 150 klanten, worden we door experts erkend als ‘Best in Class’ en hebben we sterke wereldwijde en lokale partnerschappen. En we stoppen niet. Elke dag werken we er hard aan om onze oplossingen nog beter te maken.

Software as a relief.

Met onze next level-oplossingen willen we onze klanten en hun organisatie het volste vertrouwen geven dat ze voldoen aan alle AML-wetgeving, zo effectief en (kosten) efficiënt als ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. 

Onze oplossingen zijn SAAS-oplossingen. Dat betekent Software as a Service. Voor de meeste van onze klanten is het zelfs nog meer: zij ervaren het werken met onze oplossingen als een verademing. En dat is precies ons doel: onze klanten het comfortabele gevoel geven van volledige controle, het prettige gevoel van gemak en het geruststellende gevoel dat ze elke toezichthouder met vertrouwen tegemoet kunnen treden. Daarom zeggen we: we ontwikkelen software as a relief.

Het is een rare wereld waarin we leven.

Daarom richten we ons op toekomstgericht zijn.
logo_footer