Nieuw: Grub e-Verificatie


Kies voor efficiënte kwalitatieve vastlegging door digitale verificatie

Nieuw? Start gelijk met alle functionaliteiten, incl. e-verificatie!

Bekijk het e-Verificatie webinar waarin we vertellen hoe digitale verificatie werkt; voor jou als accountant en voor je klant.

compliancewise transaction monitoring tool
Wwft software en oplossing Grub

Een kopie ID per mail is verleden tijd

Financiële dienstverleners zijn veel tijd kwijt aan het verifiëren van nieuwe en bestaande klanten. Maar wat nu als jouw klant zichzelf digitaal kan verifiëren?

Met Grub e-Verificatie kun je jouw cliënt betrekken bij het onboardingproces. Daarmee geef je jouw klant de mogelijkheid om digitaal persoonsgegevens te delen, zonder het gedoe van het uploaden van een geldig paspoort en het vragen naar onnodige persoonlijke informatie.

Grub e-Verificatie in 3 stappen:

 • Verificatielink per mail

  Jouw klant ontvangt een mail met daarin een persoonlijke verificatielink vanuit Grub die naar een webpagina leidt.

 • Scan QR met identiteitsapp

  Jouw klant kan kiezen voor handmatige uploaden of digitaal identificeren met een identiteitsapp (Yivi). De e-verificatie start wanneer de QR wordt gescand.

 • Verificatie in Grub

  Jij ziet de geverifieerde en gecontroleerde gegevens terug in het juiste cliëntdossier binnen jouw Grub-omgeving. En klikt op 'akkoord'.

Voordelen van digitale verificatie

 • Veilig, GDPR of AVG proof gegevens uitvragen en opslaan

 • Een comfortabele manier van onboarding voor jou en de cliënt

 • Verlichting van druk op het cliëntacceptatie en KYC-proces.

Veilig, accuraat en tijdbesparend

Het spreekt voor zich dat als een klant zichzelf digitaal identificeert dit enorm veel tijd bespaart in het onboarding- of KYC-proces. Voor zowel de accountant als de klant fijn dat er niet over en weer gemaild hoeft te worden. Of een live kennismaking nodig is.

Daarbij is er met het gebruik van een identiteitsapp geen kans op menselijke fouten (zoals typefouten of onjuiste koppeling van gegevens). De gegevens komen namelijk rechtstreeks uit de gemeentelijke registratie en worden door Grub gekoppeld aan het juiste cliëntdossier.

En last, but not least. Gegevens delen is in deze tijd een heikel punt, want hoe veilig is jouw mailbox? Waar bewaar je klantgegevens AVG proof? Hoe lang sla je ze op? En vanuit de klant gezien: wat wil je delen en wat niet?  Met Grub e-Verificatie vraag je alleen de benodigde gegevens op, meer niet.

Wat Grub e-Verificatie uniek maakt

compliancewise transaction monitoring tool

Self-onboarding

Door je klant te betrekken in de klantacceptatie, het KYC of onboardingproces deel je de verantwoordelijkheid voor het juist en tijdig aanleveren van gegevens.

Dit vermindert de druk op compliance.

Snel en volledig Wwft compliant

Veilig gegevens delen

Jouw klant bepaalt zelf welke gegevens er worden gedeeld, bijvoorbeeld wél het KvK-uittreksel, maar niet de foto op het rijbewijs. 

Zo heeft jouw klant meer controle op persoonlijke data.

Service bij Wwft software

Koppeling met e-ID

Digitaal identificeren en verifiëren met een e-ID wallet kan al bij diverse overheids- en zorginstellingen.

Grub is de eerste die e-ID wallet Yivi aanbiedt voor financieel dienstverleners. 

Hoe gaat digitale identificatie en verificatie met een app?

Identiteitsapp Yivi

Op dit moment koppelt Grub alleen met de identiteitsapp van Yivi, ook wel e-ID wallet genoemd. Yivi wordt beheerd en ontwikkeld door SIDN, zij zijn al meer dan 25 jaar de organisatie achter het .nl-domein. Deze online identificatie app wordt ook door diverse zorginstellingen, gemeentes en andere overheidsinstellingen geaccepteerd als vorm van digitale ID-verificatie.

Grub e-Verificatie is verkrijgbaar tegen een meerprijs van 75 cent per dossier binnen Grub Premium.

logo_footer