De vernieuwde Wwft checklist

Wwft checklist compliance wetgeving handleiding

Doe de Wwft check en weet binnen 15 minuten of je volledig Wwft-compliant handelt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij controle van de toezichthouder.

Eenvoudig compliant.
Download de checklist ✔️

Het handboek Wwft simpel vertaald

De Wwft-checklist is gebaseerd op de officiële richtlijnen van de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Het is een wet- en regelgeving die zeer belangrijk is voor accountants, administratiekantoren & belastingadviseurs: de nieuwe poortwachters. Maar helaas zijn juridische teksten niet altijd gemakkelijk te begrijpen.

Daarom helpen we je graag op weg met een interactieve checklist. ✅
In dit overzicht kun je online (of print ‘m uit) checken wat je al hebt gedaan en gemakkelijk inzien wat je nog moet doen. Zo mis je niks!

Beheersmaatregelen risico acties instellen
Onderdelen van de wwft

Stap voor stap door de Wwft regelgeving

De Wwft-check neemt je mee langs alle hoofdstukken van het Wwft handboek. Zoals alles is een goede voorbereiding het halve werk. Daarom zul je langer over de eerste hoofdstukken doen, waar je je beleid en risico bepaalt en een compliance officer aanstelt. Vervolgens stel je een protocol op waarop je je cliënten toetst, hoe je dit handhaaft en hoe je bevindingen kunt melden.

Inhoud checklist:
  1. Beleid & Risico
  2. Cliëntonderzoek
  3. Meldingsplicht
  4. Handhaving
  5. Bewaren van bewijs

Een beetje compliant bestaat niet: je bent compliant, of je bent het niet.

We zijn Grub begonnen, omdat we zagen dat er geen enkele Wwft software was waarmee je werkelijk 100% compliant kon zijn. Daarom wilden we de meest complete (en gebruiksvriendelijke) oplossing maken vanuit de gedachte: je kunt nooit een beetje compliant zijn, want je bent compliant of je bent het niet

Met deze checklist zet je een goede stap in de richting.

Wwft software en oplossing Grub

Ben jij goed voorbereid op een controle?

Download onze gratis Wwft-checklist voor accountants, administratiekantoren en belastingadviseurs.
logo_footer