Grub Risico Vangnet neemt Wwft-zorgen weg

Amsterdam, 19 april 2023 – Softwareleverancier ComplianceWise ziet de werkdruk en de kosten oplopen in het naleven van de wwft-richtlijnen. Vanaf 25 april komt de scale-up uit Amsterdam in samenwerking met Web-IQ met een digitale oplossing voor het screenen en monitoren van cliëntdossiers op o.a. witwassen en fraude. Het is een nieuwe feature binnen de software-as-a-relief complianceoplossing Grub en krijgt de naam: Grub Risico Vangnet.

“Met het Grub Risico Vangnet doe je een complete webcheck en hoef je dus nooit meer eindeloos te Googlen naar mogelijke risico’s”, aldus Christiaan Dappers, CEO en oprichter van ComplianceWise en Grub, “We willen hiermee tijdsbesparing en vooral gemoedsrust bieden.”

Volledige webcheck
De nieuwe feature zoekt op alle termen die een klantdossier als een risico kunnen aanmerken. Zowel op persoon als bedrijf. Van witwassen tot fraude. Relevante zoekresultaten kunnen door de gebruiker worden beoordeeld op risiconiveau en toegevoegd aan het desbetreffend klantdossier. 

Daniel Boelen, Business Development Director WeB-IQ: “Anders dan de standaard ‘negatieve media’-diensten biedt onze Internet Risk Engine een slimme en razendsnelle ‘real-time’ online screening die minder valse positieven oplevert dan het gebruik van zoekmachines zoals Google of Bing. De toegevoegde waarde van het internet als gestructureerde dataset is vanzelfsprekend, met name in relatie tot het MKB en lokale PEP’s.”

Integere bedrijfsvoering
Christiaan Dappers, ComplianceWise: “Het is voor accountants van steeds groter belang om hun cliënten te leren kennen en integriteitsrisico’s in kaart te brengen. Niet alleen omdat het Bureau Financieel Toezicht daarop controleert. Maar ook omdat het management, medewerkers en cliënten van een kantoor gebaat zijn bij een integere bedrijfsvoering.”

Beschikbaar eind april
De feature is ontwikkeld in samenwerking met internet intelligence-bureau WeB-IQ en per 25 april 2023 voor bestaande en nieuwe gebruikers van het softwareproduct Grub. Er is een kenniswebinar beschikbaar voor alle accountantskantoren die hierin geïnteresseerd zijn.

Over WeB-IQ
Web-IQ werkt samen met diverse Wethandhaving-organisaties en bedrijven in meer dan 34 landen wereldwijd. Om online kindermisbruik, mensenhandel en fraude te bestrijden leveren zij de beste open-source intelligence (OSINT). Web-IQ werkt samen met de financiële en verzekeringssector door de opsporing van fraude, het witwassen van geld en andere vormen van financiële criminaliteit te verbeteren.

Meer weten? Schrijf je in voor het gratis webinar ‘Nooit meer Googlen naar Wwft-risico’s.

logo_footer