Yenlo en ComplianceWise bundelen krachten om accountantskantoren te helpen voldoen aan WWFT

Amsterdam, 12 januari 2023Multi-Vendor integratiespecialist Yenlo is een strategisch partnerschap aangegaan met ComplianceWise. Het doel van deze samenwerking is om compliance processen te automatiseren en vereenvoudigen zodat accountantskantoren de risico’s met betrekking tot het voldoen aan de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft) nog beter kunnen managen.

De Wwft wordt steeds strenger en tegelijkertijd wordt het vanuit de maatschappij steeds belangrijker gevonden dat financiële dienstverleners integriteit vooropstellen. Voor een gemiddeld accountantskantoor kost het een compliance officer jaarlijks vier tot vijfduizend uur om handmatig te controleren of klanten nog wel voldoen aan de Wwft. Yenlo en ComplianceWise zien kansen om dit proces sterk te vereenvoudigen en te versnellen door de inzet van moderne technologieën.

“In tijden waarin het lastig is om gekwalificeerd personeel aan te trekken is het des te belangrijker dat cruciale bedrijfsprocessen volledig van A tot Z zijn geautomatiseerd. Met de strategische samenwerking tussen ComplianceWise en Yenlo, zetten we een volgende stap in ketenautomatisering waarbij klanten volledig worden ontzorgd en ondertussen compliant zijn.” – Ruben van der Zwan, CEO & Mede-oprichter, Yenlo

“Wij wilden een samenwerking aangaan met Yenlo omdat ze een grote partij zijn met veel verstand van zaken die ook de kennis heeft om de koppeling door te blijven ontwikkelen. Deze samenwerking zal accountantskantoren helpen om echt compliant te zijn. Ons platform geeft klanten volledig inzicht in integriteitsrisico’s en de koppeling maakt het nog eenvoudiger om daarop te acteren vanuit de klant’s CRM/ERP-systemen.” – Christiaan Dappers, CEO & Mede-Oprichter, ComplianceWise

 

Volledig inzicht in witwas- en integriteitsrisico’s

Deze dienst zal voor accountantskantoren een grote vooruitgang betekenen met betrekking tot het beheersen van witwas- en integriteitsrisico’s. Accountantskantoren kunnen door de samenwerking van Yenlo en ComplianceWise eenvoudig, snel en geautomatiseerd voldoen aan de gehele Wwft. Door dagelijks toegang te hebben tot actuele informatie op het gebied van PEP & sancties, negatieve media, landenrisico en bedrijfsactiviteiten kunnen accountantskantoren razendsnel acteren. Daarnaast worden ook risico’s als insolventie en netwerken inzichtelijk gemaakt.

In eerste instantie richten Yenlo en ComplianceWise zich op het bedienen van accountantskantoren. In de toekomst zal deze service ook beschikbaar worden gesteld aan andere Wwft-verplichtigen zoals onder anderen notarissen.

Wil jij weten hoe je volledig Wwft-proof bent? Vraag dan nu een vrijblijvende demo aan met een van onze Wwft-experts die jou daar alles over kan vertellen.

 

logo_footer