Auxilium Adviesgroep en ComplianceWise: een samenwerking ontstaan uit klantgerichtheid

Sinds begin 2020 hebben Auxilium Adviesgroep en ComplianceWise de krachten op diverse fronten gebundeld. Die samenwerking is niet zomaar ontstaan. Voor beide partijen staat de klant centraal en deze samenwerking is dan ook begonnen door gehoor te geven aan de wensen van de klant. Wilco Schut, adviseur accountancy bij Auxilium, vertelt over de succesvolle samenwerking.

Over Auxilium

Sinds de oprichting in 2006 is de Auxilium Adviesgroep gegroeid tot een gerenommeerde naam in de accountancy. Dagelijks helpt het adviesbureau zo’n 400 (mkb-)accountantskantoren in Nederland. Met een persoonlijke, menselijke en betrokken aanpak probeert de platte organisatie alles uit haar eigen medewerkers én uit haar klanten te halen. Auxilium werkt daarbij volgens een aantal kernwaarden: klantgerichtheid, ondernemerschap, eigen verantwoordelijkheid en een praktijkgerichte instelling. Auxilium (in het Latijns: hulp bieden) biedt accountantskantoren een transparant totaalpakket aan met een dito prijs.

De basis voor een vruchtbare samenwerking

En hoe serieus de kernwaarden van Auxilium worden genomen blijkt uit de samenwerking met ComplianceWise. Schut: “De samenwerking is ontstaan door onze klanten. Wij merkten op dat steeds meer klanten wilden werken met de Grub-software van ComplianceWise en daar meer over wilden weten. Door het veelvoud van die vraag is de verbinding tussen ComplianceWise en Auxilium gezocht. Nu kunnen wij onze klanten nóg beter helpen.”

Auxilium Adviesgroep brengt op haar beurt veel praktijkervaring mee waar ComplianceWise van profiteert. “We hebben beiden veel kennis van het vak en bijbehorende wet- en regelgeving, maar ónze kracht zit echt in onze praktijkervaring. Wij hebben dagelijks te maken met casussen uit de praktijk die we kunnen gebruiken om onze advisering, en nu ook die van ComplianceWise, verder te optimaliseren”, aldus Schut.

Wwft volledigheid checklist

Samenwerking op drie fronten

Auxilium en ComplianceWise werken samen op verschillende onderdelen. “Momenteel werken we hard aan het aanbieden van content van Auxilium binnen Grub; De software van ComplianceWise die bedrijven helpt efficiënt compliant te zijn met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT)”, vertelt Schut.

Daarnaast wordt er samengewerkt binnen de Compliance Academy. Auxilium biedt nu binnen deze Academy cursussen aan voor het ledentarief. Schut: “We spelen hiermee in op de onderwijsplicht van accountants en helpen ze zo om aantrekkelijk hun kennis bij te houden.”

‘Last but not least’ organiseren de twee partijen samen structureel webinars om accountants wegwijs te maken in de WWFT.  Dit is een enorm succes, zo deelt Schut. “We hebben gemiddeld 60 à 70 deelnemers per webinar en dan tel ik nog niet de personen mee die nadien de webinars nog terugkijken. Je merkt daarmee echt de behoefte om geïnformeerd te worden over de WWFT.” Schut verzorgt de webinars samen met Jeroen Cremer, commercieel directeur bij ComplianceWise, en merkt dat die samenwerking heel vloeiend gaat. “We hebben echt een goede chemie en krijgen er steeds meer lol in. Dat werpt ook zijn vruchten af op de webinars zelf, die ook steeds interactiever worden.”

Doorgaan op dezelfde voet

De samenwerking tussen de Auxilium Adviesgroep en ComplianceWise is tot dusver een groot succes en er heerst een goed gevoel. Die lijn zetten we door om zo accountants en klanten door het land te helpen in het vak. “Deze samenwerking is voor mij op een leuke manier omgaan met de dingen die nou eenmaal moeten”, besluit Schut.

logo_footer