Vacature

Content Marketeer

Amsterdam – Fulltime

 

Wil jij..

..verantwoordelijk zijn voor het helpen uitbouwen van de content- en productmarketingstrategie bij een snelgroeiend B2B SaaS-bedrijf? 

..je richten op contentproductie en het verbeteren van onze productboodschap? Via o.a. websiteteksten, blogposts, visuals, whitepapers, productpagina’s en meer.

..verdiepen in de wereld van accountancy en een steentje bijdragen aan een eerlijke transparante financiële sector? 

..werken met internationale ambitieuze collega’s die ervaringen meebrengen vanuit Google, DataSnipper, Deliveroo en ABN Amro? 

..jezelf ontwikkelen in een dynamische omgeving waarbij je ruimte krijgt voor persoonlijke en professionele groei? 

Dan is deze functie wellicht perfect voor jou! 

Over ComplianceWise

Corruptie, witwassen en fraude met geld is een (inter)nationaal probleem. Jaarlijks wordt er voor miljarden witgewassen. Om witwassen te voorkomen moeten accountants continu onderzoek doen naar hun cliënten. Een verplichting die enerzijds bijdraagt aan een transparant en eerlijk werkklimaat. Aan de andere kant wordt deze onderzoeksplicht ervaren als een enorme regellast.  

Bij ComplianceWise hebben we ons SaaS-oplossing Grub ontwikkeld. Dankzij Grub kunnen financiële organisaties snel, eenvoudig, maar ook volledig aan de anti-witwas regelgeving voldoen, waaronder de onderzoeksplicht. Op deze manier dragen wij onze spreekwoordelijke steen in de strijd tegen de Blatter’s en Berlusconi’s in deze wereld. Met Grub willen we het vertrouwen in de financiële sector waarborgen. 

Momenteel helpen we met onze software ruim 400 kantoren binnen de doelgroep administratie-, accountantskantoren en belastingadviseurs. Een branche met een enorme groeipotentie, omdat slechts 15% van de totale markt momenteel investeert in anti-witwas software. Het is daarom het doel van ComplianceWise om in deze branche binnen enkele jaren de grootste speler te zijn in Nederland en Europa.

 

Het team 

De cultuur van ComplianceWise kan worden omschreven als transparant, open, ondernemend, nuchter en niet-hiërarchisch. Je komt te werken binnen een scale-up, een dynamische club met jonge mensen waarbij groei en ontwikkeling worden gecombineerd met het behalen van ambitieuze doelen.

Onze interne kernwaarden zijn: 

 • We make it happen  
 • We succeed as a team 
 • We launch and learn 
 • We embrace honesty 

Over de functie 

We willen het komende jaar meer dan verdubbelen en de jaren daarna een sterke groei vasthouden. Vanuit marketingperspectief is het daarom essentieel dat we ons verhaal en de content productie naar het volgende niveau brengen om daarmee meer vraag te creëren, leads te converteren en de bestaande klanten tevreden te houden.  

De komende jaren zullen we onze marketing zo schaalbaar mogelijk moeten neerzetten. ‘Product-led growth’ zal daarom een belangrijke focus voor ons zijn. Hoe zorgen we ervoor dat bestaande klant dankzij onze duidelijke productcommunicatie zichzelf kan onderwijzen? En de Grub-gebruiker het meeste waarde uit de applicatie haalt. 

Aan de vraagkant willen we ervoor zorgen dat we ons differentiëren door kennisdeling en inzicht rondom compliancy. Om die reden is informatieve content over de uitdagingen van financiële dienstverleners en het goed positioneren van ons product key focus voor deze rol. 

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden 

In deze functie heb je invloed op verschillende gebieden van onze (product-focused) content marketing, waaronder: 

 • Grub (een product van ComplianceWise) neerzetten als de meest complete oplossing voor onze doelgroep via verschillende kanalen zoals website, e-mail, blog, LinkedIn en meer. 
 • Creëren van overtuigende marketingboodschappen en -verhalen die de unieke kenmerken en voordelen van het product Grub benadrukken. 
 • Analyseren van sectorontwikkelingen en het afnemen van klantinterviews om inzicht te krijgen in klantbehoeften en -voorkeuren. 
 • Ondersteunen van sales en support teams door hen te voorzien van informatie en hulpmiddelen om klantvragen effectief af te handelen. 
 • Ontwikkelen van marketingmaterialen zoals whitepapers, case studies, blogposts, video’s en visuals.

Jouw profiel 

 • Je werkt effectief samen met anderen om een gezamenlijk doel te bereiken – zelfs als het doel niet van direct persoonlijk belang is. 
 • Je kunt doelen en prioriteiten bepalen en de acties, tijd en middelen inschatten die nodig zijn om deze doelen te bereiken. 
 • Je kunt zelfstandig opereren en content produceren.  
 • 2+ jaar ervaring als copywriter, product/brand marketeer of als content marketeer (liefst b2b).
 • Basiskennis van Hubspot, SEO en content/mediatools.


Wat ComplianceWise biedt:

 • De mogelijkheid om onze productmarketing naar een hoger niveau te brengen. 
 • Meebouwen aan een innovatieve scale-up dat een positieve impact heeft op de wereld .
 • Een informele werkomgeving met veel ruimte voor initiatief .
 • De mogelijkheid om twee dagen per week vanuit huis te werken.  
 • 25 vakantiedagen . 
 • Een kantoor in Amsterdam met een fijn uitzicht. 
 • Meerdere company en team events per kwartaal.
 • Reiskostenvergoeding voor het OV. 


Je krijgt energie van het hebben van een grote verantwoordelijkheid binnen een club met een hoge dynamiek. Er is focus, budget, kennis, urgentie en veel potentie. Daarbij kom je te werken binnen een warme organisatie met aandacht voor persoonlijke groei en fun! 

 

Solliciteren  

Ben je enthousiast over deze vacature en denk je dat je een goede match bent voor ons?  
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wibe van de Vijver (Head of Marketing) via w.vandevijver@compliance-wise.com 

logo_footer