De roep om een ​​nieuwe aanpak van Transaction Monitoring is groot. Maar eigenlijk is die nieuwe aanpak er al.

Love it or hate it. Machine Learning en AI-technologie zijn ‘here to stay’. En in de wereld van compliance tooling is dit heel goed nieuws. Met toenemende regelgeving en meer verantwoordelijkheid van financiële instellingen om hun steentje bij te dragen, is de overstap van een op regels gebaseerde benadering naar monitoring met machine learning niet alleen wenselijk, het zal onontkoombaar zijn. Daarom hebben we CW360 gebouwd, onze premium SAAS-oplossing, inclusief Transaction Monitoring en Know Your Clients (KYC), voor banken en financiële instellingen.

Op regels gebaseerd versus machinaal leren

Met business rules als basis voor transactiemonitoring vergelijken algoritmen transacties met scenario’s waarover eerst overeenstemming moet worden bereikt voordat ze handmatig worden toegevoegd. Veel tijd, veel moeite waarvan de beloning vaak veel false positives is (irritant, tijdrovend om te corrigeren) of enorme blinde vlekken in fraudedetectie (hoog risico, onacceptabel). Bovendien gebruiken regelgebaseerde systemen vaak verouderde software die de enorme en realtime gegevensstromen die essentieel zijn voor de digitale ruimte eenvoudigweg niet kunnen verwerken.

Betreed de wereld van CW360, van AI en Machine Learning. Machine learning biedt ons de kans om inzicht te krijgen in financieel gedrag op manieren die waarschijnlijk niet eens voor te stellen zijn, en stelt ons in staat om van een tweedimensionale kijk op bijvoorbeeld het volume en de frequentie van transacties over te gaan naar een multidimensionale kijk op gedrag dat anders zou zijn. onmogelijk te detecteren met handmatige inspectie.

Hoe Machine Learning helpt fraude te detecteren

Door de gebruiker bevestigde valse positieven zijn ‘aangeleerd’ en worden niet herhaald, terwijl bij leren zonder toezicht gegevens kunnen worden geanalyseerd zonder dat u hoeft te definiëren waarnaar u op zoek bent; het identificeren van complexe patronen en niet-lineaire relaties binnen ongestructureerde gegevensbronnen. Allemaal realtime, in een kwestie van seconden. Met een kleiner aantal fout-positieven om mee om te gaan en geen tijd besteed aan het herschrijven van bedrijfsregels, kunnen de kansen die machine learning biedt voor nalevingsteams om de efficiëntie te verhogen niet worden onderschat. En misschien nog belangrijker, de kans op het detecteren van echte gevallen van verdacht gedrag neemt enorm toe, waardoor organisaties makkelijker hun steentje kunnen bijdragen aan het terugdringen van fraude en zich tegelijkertijd kunnen beschermen tegen de woede (lees: forse boetes) van de toezichthouder.

Dus stop met zoeken. Met CW360 is de nieuwe standaard in Transactie Monitoring er al. En we laten u graag zien hoe het uw (zakelijke) leven een stuk makkelijker maakt. Een intro met Christiaan Dappers (CEO) boek je hier.

Een CW360 Intro is een korte introductie om te zien hoe CW360 je het beste kan helpen. We praten over de verschillende pijnpunten in de branche. En hoe CW360, inclusief machine learning, je klaar maakt voor de toekomst.

Tijd voor nieuwe standaard in Transactie Monitoring | ComplianceWise

logo_footer