Grub en Simplicate bundelen krachten voor een Wwft-veilige accountants workflow

Grub Simplicate integratie koppeling CRM wwft AML ComplianceWise

Amsterdam, 14 februari 2024 – Accountants die gebruikmaken van Simplicate kunnen het KYC-proces en de bijhorende Wwft-risicoschatting vastleggen door de integratie met compliancesoftware Grub. De automatische koppeling tussen de systemen biedt een volledig gestroomlijnd proces met betrekking tot klantacceptatie en –continuatie.

> Meer weten? Op dinsdag 27 februari 10:00 geven Grub en Simplicate een demo-webinar voor geïntresseerden.  Meld je gratis aan. 

Wwft-plichtig

Accountants zijn sinds 2018 Wwft-plichtig (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme). Het checken, monitoren en melden van risico op fraude en witwassen van hun cliënten is een genoodzaakte en verplichte taak boven op de reguliere boekhoudwerkzaamheden. De kans op medeplichtigheidsboetes en het belang van een integere beleidsvoering legt druk op financiële dienstverleners.

Compliance en AML-software

ComplianceWise, het bedrijf achter Wwft-oplossing Grub, richt zich op deze uitdaging en heeft als missie de financiële wereld veiliger te maken met de slogan ‘Software as a Relief’.

Wwft-vastlegging in CRM Simplicate

De informatievelden die vanuit Grub met Simplicate worden ingelezen zijn: Status van cliëntacceptatie, Cliëntnaam, Risicoprofiel, Datum van acceptatie, Datum volgende review, UBO-structuur en de mogelijkheid tot pdf-rapportage.

Partnerships

Grub koppelt onder andere met de KvK en heeft daarnaast partners in advanced websearch en e-verificatie.  De samenwerking met CRM-software Simplicate is logische keuze in de missie om het KYC- en Wwft-proces voor accountants beheersbaar en efficiënt te maken. De koppeling is gebouwd door integratiepartner Yenlo. Naar verwachting volgen er in de loop van 2024 nog meer koppelingen met populaire accountancysoftware partijen en Grub.

Over Simplicate

De CRM-tool verzorgt voor meer dan 1.300 bedrijven de workflow van het eerste klantcontact tot en met de factuur. Een solide KYC-proces en Wwft-check aangevuld door Grub maakt deze oplossing compleet. Meer informatie >

logo_footer