MFA (2FA) in Grub, hoe werkt het?

Ben je beleidsbepaler? Dan kun je nu MFA activeren. Hiermee stel je een beveiligingslaag in bij het inloggen voor jou en je collega’s. Zo hou je je Grub-omgeving extra goed beschermd.
 

Wat is MFA?


Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt werken diverse – vooral gegevensgevoelige – software en apps met MFA (Multi-Factor Authentication). Ook wel 2FA (Two-Factor Authentication) genoemd. Dit is een extra beveiligingsstap tijdens het inloggen dat bovenop het invullen van je loginnaam en wachtwoord komt.

Hoe werkt MFA in Grub?

 
Alle Grub’ers kunnen vanaf nu inloggen via MFA. De beleidsbepaler (admin) kan deze beveiligingslaag activeren en configureren voor jouw kantoor.

Hoe stel je MFA in?

Je kunt MFA alleen instellen in Grub als je ‘Beleidsbepaler’ (admin) bent. Je stelt dit dan voor de hele omgeving. Ga naar:

  • Settings page
  • Users (tab)
  • Enable Multi-factor authentication (rechtsboven)
MFA in Grub ComplianceWise hoe zet ik 2FA aan?

De eerstvolgende keer dat jij of collega inlogt dan zullen jullie een QR-code zien. Scan deze met een authenticator app op je telefoon, bijvoorbeeld van Google of Microsoft of een andere Mobile MFA authenticatie app. Je krijgt vervolgens een code terug en typt deze over in het inlogscherm.

Bij een tweede keer inloggen krijg je geen QR-code meer en is alleen inlognaam, wachtwoord en verificatiecode voldoende.

 

Wat als je je inloggevens bent vergeten of je telefoon verliest?


Mocht MFA (tijdelijk) uitgezet moeten worden, bijvoorbeeld omdat je niet meer kunt inloggen, dan kun je aan de beleidsbepaler vragen om dit te doen. Daarvoor moet de beleidsbepaler in het Grub Users-scherm zijn. Hier staan alle actieve gebruikers en kun je klikken op de knop: Reset Multi-Factor Authentication

 

Is MFA verplicht voor accountants?


Je kiest als kantoor zelf of je gebruik wilt maken van MFA. Je kunt als beleidsbepaler voor individuen en of het hele kantoor MFA aanzetten, maar ook weer uitzetten. 


Wat is het voordeel van MFA?


In Grub sla je gegevensgevoelige informatie op. Door toegang via loginnaam en wachtwoord te combineren met een verificatie via een ander middel (telefoon) bescherm je jouw omgeving beter. Verlies je je laptop? Dan heeft iemand alsnog de verificatie op jouw telefoon nodig om in te kunnen loggen.

Voor sommige kantoren is MFA als verplicht opgenomen in hun beleid. Daarbij is het ook prettiger voor je klanten dat hun KYC-gegevens met een extra laag beveiligd zijn.

Meer weten over MFA en andere functionaliteiten in Grub? Schrijf je in voor onze Grubinars.

logo_footer