Laatste blogs & artikelen

Ons verhaal

Sanacount genomineerd voor de Exact Cloud Award, wat heeft Grub daarmee te maken?

Robert van Doorn, rapportage analist bij Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies, schreef ons een mail: ‘Wellicht leuk voor jullie om te weten, we zijn genomineerd voor de Exact Cloud Awards, mede dankzij het gebruik van Grub.” We bedachten: hoe zit dat met die Exact Cloud Awards, en hoe draagt Grub bij aan een nominatie? Maar eerst vroegen we Robert: Hoe voelt het om genomineerd te zijn?

Lees meer

Cliëntenonderzoek in de Wwft: hoe ver moet je gaan?

Veel accountants vragen ons: “Hoe ver moet ik gaan met het cliëntenonderzoek?” We legden de vraag voor aan Anke Feenstra, advocaat en partner bij Hertoghs Advocaten in Breda. Ze heeft veel ervaring in strafzaken met betrekking tot de Wwft, valsheid in geschrifte en fraude en verduistering. Hieronder geeft ze haar visie.

Lees meer

Het Bureau Financieel Toezicht komt langs, wat nu?

Het aantal BFT-bezoeken bij accountants en administratiekantoren stijgt fors. ComplianceWise vroeg Charles van der Voort, voorheen officier van Justitie, nu advocaat bij VOI Advocaten in Breda, naar zijn visie op de vraag: wat zijn de do’s en dont’s als het BFT langs komt? En wat als het BFT constateert dat de Wwft niet is nageleefd?

Lees meer

Dé Wwft-oplossing voor accountants moest grondig, makkelijk, aantoonbaar en toekomstbestendig zijn.

Alles was deze zomer anders. Als je naar buiten keek leek het of de wereld stil stond. Intern bij ComplianceWise was dat zeker niet zo. Met Grub lanceerden we de eerste en enige Compliance oplossing waarmee accountants volledig en aantoonbaar voldoen aan de Wwft. Het aantal accountants en administratiekantoren dat nu al gebruik maakt van Grub is overweldigend, en de feedback van gebruikers en experts strelend. Maar waar komt Grub eigenlijk vandaan, en wat maakt Grub dan zo anders dan andere Wwft-hulpmiddelen?

Lees meer

“Met Grub verloopt voldoen aan de Wwft centraal, gestructureerd en aantoonbaar.”

Frans Straver van Accountantskantoor Straver over de Wwft en over Grub.

Hij heeft al 23 jaar een eigen accountantskantoor in Krimpen aan de Ijssel, en richt zich voornamelijk op grote MKB bedrijven. Veel accountants die zo lang een eigen praktijk hebben en dus hun klanten goed zeggen te kennen, zien de Wwft als ver-van-hun-bed: “Ik ken mijn klanten al zo lang, dat geloof ik allemaal wel.” Frans Straver, eigenaar van Accountantskantoor Straver ziet dat anders.

Lees meer
logo_footer